Ashtanga-Teljes első sorozat

Időpont
Date(s) - 2020/03/07
17:00 - 19:00

Helyszín
Yoga Labor Studio

Helyek
3 / 9

Kategóriák


TELJES ELSŐ SOROZAT 120 PERCBEN

Az ashtanga vinyásza jóga egy dinamikus hatha jóga irányzat. Erőteljes jógastílus, amelyben az ászanák egyre nehezedő sorozatot alkotnak, és minden ászana az azt megelőzőre épül. A sorozat kötött, az ászanák és azok sorrendje meghatározott.

Az ashtanga jóga alapja a triszthána módszer: a testtartások (ászanák), a légzés (udzsáji pránájáma) és a tekintet (dristi) egyszerre van fókuszban, vagyis egy-egy ászana kitartása alatt odafigyelünk a légzésre és a tekintetet egy ponton történő rögzítésére is. A sorozatok az ászanákat összekötik a mozgással (vinyásza), valamint kiemelten fontos a bandhák (energetikai zárak) szerepe is. Az ashtanga jógában a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik. Kétféle napüdvözletet végzünk (szúrja namaszkára A és B), illetve az ászanák nagy részét 5 légzésig tartjuk ki.

17.00kor kezdünk, 120 percet jógázunk. Ezen az órán a teljes I-es sorozatot gyakoroljuk, valamint a nyitó és a záró mantrát is zengetjük. Az órán nem hallgatunk zenét, teljes csendben, a légzésünket hangját hallgatva gyakorlunk. Jóga után pedig lehet beszélgetni, ismerkedni, képeket készíteni. 🙂

Mit hozz magaddal?
Kényelmes ruhát, törölközőt, vizet, barátot-barátnőt.

Gyere és lépj rá most (is) a jógaszőnyegre!

További kérdés esetén írjatok bátran!

Foglalások

Foglalás zárva erre az eseményre.